导航:首页 > 英语阅读 > 湛江中考英语阅读理解

湛江中考英语阅读理解

发布时间:2021-01-24 22:17:50

Ⅰ 适合初三学生的英语阅读理解题 需要难度大一些的

= =
首先先说一点
中考没那么可怕 虽然模拟题都挺难 但真正中考都比模版拟简单多了
每年都这样权
我去年刚刚中考完 觉得真正考试的时候就跟玩一样
看你提的问题 伱的孩子学习应该不错吧 那就更不用担心了蒽
在学校学的肯定够用 把学校订的卷子认真做做就行了蒽
如果真的要难度大一点的 可以买一下高一的阅读
随便一本都行 我们现在用的是《世纪金榜》
因为高一的阅读明显就上里一个档次
锻炼一下还是有好处的吧

Ⅱ 中考英语阅读理解

1.审视标题,抓住中心
试题中有的文章有标题,有的没有,拟题人是有所考虑的。标题是文章主题的高度凝聚。它能给我们启发和想象,想象文章的内容和走向。这样做有利于对文章的理解,能提高做题的效率。
2.浏览全文,掌握全貌
如果时间紧,至少要快速通读全文,尤其是首两段。再把标题和文章内容结合起来,这样全文的梗概便一目了然了。
3.细读题目,抓住要点
对整篇短文内容有了一定的了解后,要马上看短文后的问题,带着问题去选择或判断答案。要确定所需查找的信息范围,并注意所查找信息的特点。例如:如果问题或选项涉及到人名、地名,就应该找首字母大写的单词;如果问题或选项涉及时间、日期、数字,就应该寻找具体的数据。另外还要注意试题难易,应暂时绕开那些少数较难的题目,先做最有把握、最熟悉的题目,也就是该类题可以直接或间接从文章中找到的。而对于那些要通过对文章归纳判断、逻辑推理的题目,需要再对全文快速阅读,仔细分析思考,反复比较、推敲选出正确答案。若文章短可先读短文,后看文后题目;如果文章太长,你可以先把文章后面的问题看一遍,带着问题去看文章。这样可以帮助你去掉杂念,提高阅读速度和解题的正确性。要善于找关键句,特别要注意文章的第一段和最后一段的头一句话,往往就是关键句,可以帮助你掌握文章的全貌,理解文章的主题。此外,还应该细读文章,因为有时的试题是考细节。可以边读边用铅笔做点标记,把有关的画出来。凡逢人物就圈起来,看完一数,有几个圈就是几个人,一目了然。

Ⅲ 初中英语阅读理解练习题及答案

完形填空

(一)I am a middle-school student. Now let ___1___ tell you something ___2___ our classroom. It’s very ___3___. There are two maps ___4___ the back wall. ___5___ is a map of China. ___6___ is a map of the world (世界).
There are ___7___ desks and chairs in our classroom. There is a big desk ___8___ the teacher in the front of it. We ___9___ four classes in the ___10___ and two in the afternoon.
( )1. a. I b. my c. me d. we
( )2. a. about b. in c. on d. at
( )3. a. small b. big c. bigger d. biggest
( )4. a. in b. on c. under d. over
( )5. a. It b. It’s c. One d. one
( )6. a. Other b. Others c. Another d. The other
( )7. a. fourty b. forty c. forteen d. fourteenth
( )8. a. for b. of c. to d. about
( )9. a. there is b. there are c. has d. have
( )10. a. moning b. mourning c. morning d. moring

答案:1. C 2. A 3. B 4. B 5. C 6. D 7. B 8. A 9. D 10. C

(二)The students of Class 3 are ___11___ going to have any classes next week. They’re going to ___12___ the farmers ___13___ their work on the farm. They’re going to ___14___ apples. Many students think it’s ___15___ better than having classes. They’re going to get up ___16___ next Monday morning. They’re going to meet outside the school gate at 7:30. The farm is ___17___ near. They’re going there ___18___ bus. They’re going to ___19___ on their old clothes. They’re going to work ___20___.
( )11. a. no b. not c. having d. always
( )12. a. do b. help c. make d. give
( )13. a. doing b. with c. to make d. to doing
( )14. a. having b. picking c. pick d. have
( )15. a. more b. much c. many d. little
( )16. a. later b. earlier c. early d. late
( )17. a. not b. quite c. very d. no
( )18. a. take b. take a c. by d. on
( )19. a. wear b. take c. put d. have
( )20. a. hard b. a little c. heavy d. hardly

答案:11. B 12. B 13. B 14. C 15. B 16. C 17. A 18. C 19. C 20. A

(三)My parents took me to Japan when I was little. I lived there for five years. 1 I came back, my Japanese was very good. “Can I do something useful with my Japanese?” I asked myself. Then, one day last spring, I got a good opportunity(机会). Everyone was afraid of SARS, so I stayed at home with 2 to do. My father brought me a Japanese book. “Why don’t you translate it into Chinese? It will be better than 3 computer games all day.” I promised(许诺) to do 2,000 words each day. But 4 I found it was hard to keep the promise. One day in May, the weather was beautiful. But I couldn’t go out. Those 2,000 words were still 5 me. After translating only three pages, I already lost interest in the book. I looked at it for a long time. But I couldn’t make myself turn the pages. How wished I could just go outside and 6 football with my friends! I counted the words again and again. I just wanted to give up. I felt as if two people were fighting 7 my mind. One said, “Don’t give up! Keep working hard, and you’ll do well!” But then the other one said, “Go and play! It will be more 8 than translating. Do your work tomorrow.” I stood up and would 9 the computer. But then I remember 10 my parents had told me: “Whatever you do, don’t stop halfway.” So I sat down and went on with it.
( )1. A. Because B. Until C. Since D. When
( )2. A. nothing B. something C. everything D. anything
( )3. A. be played B. playing C. played D. plays
( )4. A. just then B. right now C. soon D. suddenly
( )5. A. talking to B. looking at C. smiling at D. waiting for
( )6. A. play B. give C. buy D. watch
( )7. A. in B. with C. about D. for
( )8. A. fun B. important C. useful D. dangerous
( )9. A. turn on B. turn off C. open D. close
( )10. A. how B. where C. which D. what
答案:1.D 2.A 3.B 4.A 5.D 6.A 7.A 8.A 9.B 10.D

阅读理解:

(一)A friend of mine was fond of drawing horse. He drew the horses very well,but he always began the tail. Now it is the Western rule to begin at the head of the horse, that is why I was surprised. It struck me that it could not really make any difference whether the artist begins at the head or the tail or the belly(肚子) or the foot of the horse, if he really knows his business. And most great artists who really know their business do not follow other people’s rule.They make their own rules. Every one of them does his work in a way peculiar(奇特的) to himself; and the peculiarity means only that he finds it more easy
to work in that way.
Now the very same thing is true to literature(文学). And the question, "How shall I begin?" only means that you want to begin at the head instead of beginning at the tail or somewhere else. That is, you are not yet experienced(有经验的) enough to trust to your own powers. When you become more experienced you will
never ask the question, and I think that you will often begin at the tail --that is to say, you will write the end of the story before you have even thought of the beginning.
1. A friend of the writer’s drew the horses ____.
A. very well
B. in the way of western rule
C. in the way of his own rule
D. all of the above
2. The writer was surprised because ____.
A. the artist began to draw at the head of the horse
B. the artist began to draw at the tail of the horse
C. the artist made his own rule
D. the artist did not follow other people’s rule
3. You are not yet experienced because ____.
A. you don’t know where to begin
B. you want to begin at the head instead of beginning at the tail
C. you always asked question
D. you do not trust to your own powers
4. When you become more experienced you will ____.
A. never ask question
B. often begin at the tail
C. should write the end of the story
D. should think of the beginning
5. The topic of the passage is ______.
A. How to draw a horse
B. How to write a story
C. How to make your own rules
D. Trust to your own powers
答案:CDDCD

(二)When you are learning English, you find it not clever to put an English sentence, word for word, into your own language. Take the sentence “How do you do?” as an example. If you look up each word in the dictionary, one at a time, what is your translation? It must be a wrong sentence I your own language.
Language do not just have different sounds, they are different in many ways. It’s important to master(掌握) the rules(规则) for word order in the study of English, too. If the sentences put words in a wrong order, the listeners can’t understand the speakers’ sentences easily. Sometimes when the order is changed, the meaning of the sentence doesn’t change. Let’s see the difference between the two pairs of sentences.
“She only likes apples.” “Only she likes apples.”
“I’ve seen the film already.” “I have already seen the film.”
When you are learning English, you must do your best to get the spirit(精神实际) of the language and use it as the English speakers do.
( )1. From the passage we know that when we are learning English.
A. we shouln’t put every word into our own language B. we shouldn’t look up every word in the dictionary
C. we need to put every word into our own language D. we must read word by word
( )2. The writer thinks it is in learning English.
A. difficult to understand different sounds B. possible to remember the word order
C. important to master the rules in different way D. easy to master the rules for word order
( )3. We can learn from the passage that .
A. the meaning of an English sentence always changes with the order of the words
B. the order of words can never change the meaning of an English sentence
C. sometimes different order of words has a different meaning
D. if the order of words is different, the meaning of the sentence must be different
( )4. “She only likes apples,”
A. is the same as “Only she likes apple”. B. is different from “Only she likes apple”.
C. means “She likes fruit except apples”. D. means “She doesn’t like apples”.
( )5. Which is the best title for this passage?
A. Different Orders, Different Meanings B. How to speak English?
C. How to Put English into Our Own Language? D. How to Learn English?

阅读全文

与湛江中考英语阅读理解相关的资料

热点内容
四年级上册英语第五单元单词听力 浏览:498
大学英语四级口语考试英语 浏览:721
王长喜英语四级估分表 浏览:295
英语阅读关于东坡肉 浏览:240
英语高级听力原版 浏览:795
吕梁中考英语真题听力 浏览:368
最新西安交通大学英语四级模拟题 浏览:804
英语四六级江苏凤凰少年儿童出版社外文出版社 浏览:723
没水的英语怎么写作文 浏览:452
九年级上英语第一次月考含听力 浏览:124
高中英语高考口语考试对话 浏览:815
英语四六级中原农民出版社中国国际广播出版社 浏览:934
英语四六级中国建材工业出版社博集天卷 浏览:945
初中英语单元语法目录及分值分布 浏览:838
去上学用英语写怎么写作文 浏览:571
高中英语口语翻译题 浏览:661
我写故事英语怎么写作文 浏览:781
英语四六级山西人民出版社千书万卷 浏览:490
四年级下册英语第8课单词 浏览:719
江苏教育考试院英语四级 浏览:920